Jeg samler på litt av hvert - postkort, glansbilder, fløtemugger,
russiske matrushkadukker, små hestefigurer og fuglefigurer.
Her vil jeg vise frem noe av det jeg har i mine samlinger.

mandag 29. september 2014

Bare 86 dager igjen til jul!

Og det feires med et lite julekort her på bloggen! Schumann igjen - poststemplet 21/12-1961. Printes in Norway, Børrehaug & Co Kunstforlag, Oslo. Serie nr. 5/3.


Han er søt da, der han står og smugtitter på rådyrene. Poststemplet er en morsom sak, jeg lurer på om postgiro ble lansert på denne tiden for jeg mener stemplet lyder - "Postgiro - koster litt - gir mye".

søndag 28. september 2014

Ååååå!

Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da dette kortet dukket opp på qxl forleden! Og jeg var overbevist om at opptil flere kom til by over meg, men det skjedde ikke så jeg fikk det for en grei penge!


Kortet heter "Fole", er utgitt på Oppi 2139/7. Poststemplet 12. mai 1945, portoen er på 15 øre. Påskriften er litt morsom - "Kjære Deg. Du er hjertelig velkommen til ... fredag kl. 7." Dette var lenge før sms'enes tid gitt!

lørdag 27. september 2014

Pusekatt som ridedyr!

Alt er mulig i en tegners verden - også det å ha en katt som ridedyr! Schumann igjen, selvfølgelig! Disse to små nissebarna med setesdalsbunader (for det er da det?) er ute på ridetur på sin stolte ganger!


Norsk arbeide. Oslo - serie N 111. Det er også en liten sommerfugl ved siden av Oslo på baksiden av kortet, noen som vet hva den står for?

Postsendt julen 1953.

fredag 26. september 2014

Religiøse hestekort

Jada, det finnes faktisk religiøse hestekort også. Dette er ubrukt og dermed vanskelig å datere, men det er gammelt, fra før andre verdenskrig i alle fall. Tykk og solid kartong, pyntet med gull-detaljer spesielt på vognens hjul og hestenes seletøy.


 For what we are about to recieve. Bithday Greetings.
This from me
With love to you
Good luck be yours
The whole year through

Det hadde vært en hyggelig hilsen å få dette på bursdagen sin da, religiøs eller ikke.

torsdag 25. september 2014

Jeg er et ponnimenneske

Ja, jeg er definitivt et ponnimenneske, jeg liker ponnier bedre enn store hester, selv om de kan være fulle av fantestreker og tull og tøys!

Men se på disse da - hvem kan motstå denne gjengen?!


Kortet ser ut til å være poststemplet i 1919, men håndskriften er så rotete og lite pen at det nesten er vanskelig å tro at det er tilfelle. For de aller, aller fleste kortene jeg har som er så gamle er påskrevet med sirlig og vakker håndskrift, ikke bare krotet på slik som dette er.

En hyggelig bursdagshilsen er det nå allikevel - og påskrevet med XXX som jo betyr tre kyss. Litt romantikk i luften her altså!

onsdag 24. september 2014

Hvilken kategori skal dette i?

Dagens kort er et typisk eksempel på et som kan skape litt hodebry når det skal settes i riktig perm - dersom jeg hadde samlet både på hestekort og på bunadskort - hvor skulle jeg da satt dette? Jeg har syslet med tanken på å begynne å samle på bunadskort også, men har klart å holde meg til Schumann sine (heldigvis!) så for meg var det ikke noe valg en gang, det havnet selvsagt under kategorien Hestekort - kunstkort:


Det er ikke signert så jeg vet ikke hvem som har malt originalen, dette er nok et nytrykk av et et gammelt motiv. Utgitt av Atlantis Antikvariat i Oslo, serie 602.

fredag 19. september 2014

En skatt til

Det dumpet to små skatter ned i postkassen min i går faktisk, ikke bare Admiralen som jeg presenterte i går, men også et nytt (gammelt) kort av George Schumann (nå ble dere overrasket tenker jeg!). Utgitt på Mittet & Co, Serie N 2618. Jeg tror det står 21.12.1951 på poststemplet.

Jeg har flere kort i denne serien, de er så søte synes jeg:


Jeg sperret opp øynene da jeg snudde kortet og så poststemplet:


Hjelp dem selv: spar på strømmen! Dette stemplet var en hilsen til Fru Signe i tillegg til den sedvanlige "God jul og Godt nyttår ønskes".

torsdag 18. september 2014

Admiralen

Sjekk denne lille skatten som dumpet ned i postkassen min i dag! Ok, det er ikke et ordentlig postkort, det har nemlig helt blank bakside, men jeg liker det allikevel og tar det derfor med.

Det var tydeligvis ikke helt uvanlig å lodde ut (!) hester sånn for omtrent hundre år siden! Jeg har i alle fall ett slikt kort til med hesten Falken som loddes ut. Litt pussig kanskje, men på den annen side drev jo Penny-klubben med å gi bort en hest i året i flere år så...

I alle fall, på kortet står følgende tekst: "Admiralen" med Sæle og Dogcart. 5te Gevinst i Sjømands-Lotteriet. 50 Øre pr. Lod. Trækning 4de December 1911.

5. gevinst??? Hvis en hest med seletøy og trille var 5. gevinst skulle jeg likt å vite hva førstegevinsten var!!! Et hus!?`


tirsdag 16. september 2014

Rolf fikk sannelig julekort også, heldiggrisen!

Jadda - det sto ikke på det! Julekort fra Märta fikk han, poststemplet uleselig, men siden portoen var 5 svenske øre får vi anta at det er litt eldre enn påskekortet i forrige blogginnlegg.


0192 står det på baksiden og noe annet som kan identifisere fotograf eller forlag finnes ikke, men kortet er fint og hyggelig da.

mandag 15. september 2014

Rolf fikk påskekort også!

Jadda - farmor, farfar og Märta sendte påskekort til sin lille norske Gosse også. Med ønsker om "En glad, glad påsk med många påskegg. Hjärtlig gratulation på Valdemarsdagen". Hva er Valdemarsdagen???


Kortet er jo bedårende, men jeg aner ikke hvem kunstneren er. Ed. F. Ph. 2568 / 4 - eneret. Poststemplet er uleselig, men nå koster det 7 svenske øre å sende et postkort.

søndag 14. september 2014

Et tredje fødselsdagskort

Rolf var en populær liten gutt, på dette kortet er poststemplet uleselig, men det er fra mellom 1915-1919 ser det ut som. Fra farmor og farfar dette:


Dette kortet er hovedgrunnen til at jeg kjøpte denne lot'en. Serie 201 eller 204, resten klarer jeg ikke å tyde da det er så smått og svakt og jeg begynner å bli gammel...

lørdag 13. september 2014

Neste gratulasjonskort

Året etter fikk Rolf dette kortet fra Märta:


Import. EAS. Hochgl. 17119. m Gold 17120. Portoen er fremdeles 5 svenske øre og dette kortet har også gullpynt.

fredag 12. september 2014

Bursdagskort fra gamle dager

Jeg fikk en liten lot med gamle kort i posten i dag og tenkte jeg skulle presentere dem her på bloggen, de er så fine!
Det viste seg at alle 5 var sendt til en liten gutt ved navn Rolf fra farmor, farfar og/eller en Märta. De er svenske og er sendt fra Sverige til Fredrikstad i Norge.

Her er det første, poststemplet 21. april 1916 og er sendt til hans 5-årsdag:


Printed in Germany, import. G.G.K. No. 709, portoen er 5 svenske øre. Kortet har gull-pynt og gullskrift og er riktig fint.

torsdag 11. september 2014

Svane av Schumann

Dette lå ute på qxl før jeg dro til Kreta og auksjonen kom til å gå ut før jeg kom hjem. Kunne ikke ta sjansen på å la denne godbiten gå fra meg og la inn et klekkelig forhåndsbud. Heldigvis for meg ga andre opp kampen en god stund før det gikk så langt og kortet ble mitt for 80,-.


Dette er signert så det er ingen tvil om kunstneren her, det er dessuten tegnet i typisk Schumann'sk strek. Utgitt på Oppi Kunstforlag 2139/21 og postgått i Larvik 13/10-1944, portoen er 10 øre.

Kortets avsender er tydeligvis en snill kar, for bare les hva som står på:

"Kjære Johan! Du er alt for snill. Tusen takk for boken. Den var veldig moro. Akkurat da hadde jeg ikke noe annet å lese på. Jeg skriver stygt. Jeg har verkefinger. Hilsen..."

onsdag 10. september 2014

Snøballkrig!

Jeg liker så godt disse gamle julekortene med en enkel og litt naivistisk strek - det er noe uskyldig og godt over dem.

Dette har kun "No. 315" på seg, ikke noe annet som kan identifisere verken utgiver eller kunstner. Postsendt i Oslo 22. desember 1929, portoen var den gangen 10 øre.


tirsdag 9. september 2014

Det er Schumann!

De to kortene i forrige blogginnlegg er av George Schumann for det sier to andre samlere og den ene av dem er rene Schumann-guruen. Så da stoler jeg på ham og fryder meg over nye tilskudd til samlingen min. En fin dag.

George Schumann eller Sten Nilsen?

Nå trenger jeg litt hjelp altså! For en tid siden kjøpte jeg dette kortet:


Og selger oppga at det var tegnet av George Schumann. Kortet er ikke signer så det er ikke så godt å si, men jeg stolte på selger.

For noen dager siden fikk jeg tilslaget på dette kortet som jo utvilsomt er i samme serie og av samme kunstner:


Men her oppgir selger at det er tegnet av Sten Nilsen! Jeg vet at George Schumann tegnet hundrevis (kanskje tusenvis) av motiver som ble postkort, ifølge Willy B tegnet ikke Sten Nilsen så mange kort (muligens ikke flere enn rundt 30?) og disse passer ikke til noen av de kortene jeg har lest beskrivelsene til.

Er det noen som har peiling her??? Schumann eller Nilsen? Eller en helt annen kunstner kanskje?

søndag 7. september 2014

Et egentlig noe intetsigende postkort...

Jeg er inne i en Schumann-periode og støvsuger for tiden qxl for Schumann-kort jeg ikke har fra før. Mens jeg var på Kreta hadde dette dumpet ned i postkassen min:


Et fint vinterlandskap, men til Schumann å være så er det jo egentlig et kjedelig kort, men samler man på Schumann så samler man på alt! Utgitt på Oppi Kunstforlag  549/3, ubrukt,

lørdag 6. september 2014

Feriepostkort igjen

Kom hjem fra Kreta i går (nå skal jeg holde meg hjemme en god stund altså!) og selvfølgelig ble det med en god bunke postkort hjem. 26 stykker for å være nøyaktig + en bunke med dyrekort til jentungen som samler på det.


Kortet som ligger øverst i bunken lå i en bunke med informasjonsbrosjyrer på hotellrommet og ble selvfølgelig umiddelbart lagt pent og forsiktig i en bok i kofferten så det ikke skulle bli krøllete før vi kom hjem igjen. 

mandag 1. september 2014

September

I september begynner eplene og plommene å bli modne og Elsa Beskows små barn plukker gjerne og deler med oss.