Jeg samler på litt av hvert - postkort, glansbilder, fløtemugger,
russiske matrushkadukker, små hestefigurer og fuglefigurer.
Her vil jeg vise frem noe av det jeg har i mine samlinger.

mandag 30. september 2013

To vakre hundeportretter

Selvfølgelig er det George Schumann igjen, men han tegner så utrolig nydelig!

Først en schäfer, jeg vet ikke hvilket forlag, men det har nummer 172/10 og er ubrukt.


Så en engelsk setter, utgitt på Mittet og Co, nr. 139/005-2, også ubrukt.


Tilbake til merket på det første postkortet - er det noen som vet hva dette merket betyr:


Står det 21? 24? Og hva betyr de tre sirklene under? Er det forlaget? Trykkeriet? Hvis noen vet så vil jeg gjerne høre fra deg.

fredag 27. september 2013

Tegnede kyr

Min siste lille dille er tegnede kyr! Og her står jo julekortene i særstilling - det finnes en god del julekort med bilder av kyr, jeg vet jeg har presentert ett her på bloggen tidligere (kort nr. 5 i denne bloggposten) og her kommer ett til:

Det er tegnet av Curt Nystrøm og det er jo nesten litt rørende å se hvordan nissene tar vare på kua. Hun blir stelt og foret etter alle kunstens regler. Kortet er sendt i Sverige og poststemplet i 1999 så det er ikke så veldig gammelt.


Dette har jeg vunnet på qxl, men ikke fått ennå, men jeg tar det med allikevel, det er et gratulasjonskort og egentlig litt pussig synes jeg - hva gjør egentlig den kua høyt oppe i lufta?! Tegnet av Svein, ukjent for meg, men kanskje noen vet hvem som skjuler seg bak signaturen? Kortet er en del av en serie, men det er bare dette som har en ku i motivet såvidt jeg vet.


mandag 23. september 2013

I dag tenkte jeg å presentere et kort som på et vis betyr noe spesielt for meg, nemlig dette fra Kvåles Kro og Ridesenter:


For de fleste et vanlig turistkort, men det var faktisk sommeren 1989 at Lille Gubben og jeg møttes for aller første gang på en ridetur i regi av Kvåles Kro og Ridesenter, også kalt Kvåles Gampekspress! Jeg og en av søstrene mine var med på en ridetur i Trollheimen, fra Oppdal til Orkdal og Lille Gubben jobbet der som medhjelper på disse turene. Jeg husker jeg syntes han var søt, med lyse krøller (hvor ble de krøllene egentlig av?)...

For å gjøre historien kort - vi møttes ikke igjen før våren 2005 via en nettside som het finnenvenn.no og søt musikk var snart et faktum. Verden er liten!

Kortet er utgitt av Ariel Forlag Norske Flybilder AS i Vestby, jeg vet ikke helt når, men telefonnumrene som er oppgitt på baksiden av kortet er 6-sifret pluss retningsnummer (07) for Trøndelag ser jeg, så det kan vel tyde på 80-tallet kanskje? Kortet har nr. 4415-14 og er ubrukt.

Ridesenteret har i mange år nå vært avlsstasjon for travhester og det er lenge siden det ble arrangert rideturer her og nå er det lagt ut for salg.

søndag 22. september 2013

Litt reorganisering og et gammelt kort

Halve moroa med en samling er jo å kose seg med å omorganisere, kjøpe nye permer og sånt - jeg elsker det!

Her er noen bilder fra hyllene mine:

Jeg har tre hyller til postkortene mine, men ettersom permene blir ganske tunge har jeg permer i kun 2/3 av hyllebredden omtrent.


Og som den observante leser vil se så har jeg prøvd å kjøre litt fargekoding på permene:


Lys lilla - dyr og fugler.
Blå - hester (og et par andre tema)
Hvite - stedskort + høytider og diverse
Rød - bittesmåformat

Så helt gjennomført ble det ikke, men jeg hadde jo en haug permer fra før og det var litt drøyt å kjøpe en drøss med nye bare fordi fargene ikke stemte helt, litt økonomisk må man jo være. Da blir det råd til flere kort istedet...

I den siste 1/3 av hyllene har jeg i to av dem en slik dokumentholder fra Ikea som jeg har plaslommer, skilleark, lupe og annet småtteri i:


Jeg tar med et gammelt kort med det samme, det er slitt og flekkete, men har sjarme allikevel.


Men i dette tilfellet er nok baksiden som er mest spennende, Fr. Aurora (mer klarer jeg ikke å tyde) har fått følgende hilsen "Helsningar från M..."


Hvem er denne mystiske M? Den romantiske siden av meg er selvfølgelig overbevist om at det er en hemmelig beundrer, kanskje samfunnsforholdene på den tiden var sånn at de ikke kunne få hverandre til tross for heftig kjærlighet? Eller kanskje var han håpløst avstandsforelsket i henne han aldri kunne få?

fredag 20. september 2013

Ilon Wikland

Jeg er så glad i illustrasjonene til Ilon Wikland, hun tegner så nydelig! Hun har illustrert mange billedbøker, bl.a. nesten alle av Astrid Lindgren, jeg mener det er bare bøkene om Pippi og Emil hun ikke har illustrert, de er det Ingrid Vang Nyman og Björn Berg som står for.

Ilon Wikland ble født i Tartu i Estland 5. februar 1930 og kom til Sverige som flyktning da hun var 14 år gammel. Hun har skildret sin egen barndom i boka "Den lange, lange reisen" som er skrevet sammen med Rose Lagercrantz, en billedbok som er stappfull av hennes vakre illustrasjoner. (Kilde: Wikipedia)

Jeg har to postkort med illustrasjoner fra Bakkebygrenda, først dette med Lisa som gir lammet Pontus melk fra flaske:


Og her er det pepperkakebaking på gang i Bakkebygrenda, det er like før jul og det er nesten så jeg kan kjenne lukten av pepperkakedeig når jeg ser på bildet!


Bildene hennes er så herlig fulle av detaljer, ungene er så skjønne og omgivelsene omtrent som jeg husker fra min mormors hus i min egen barndom - så for en nostalgiker som meg så er dette et hjem jeg glatt hadde flyttet rett inn i!

tirsdag 17. september 2013

Geiter er koselige dyr

I dag dumpet det en haug med postkort med dyr på ned i postkassen min, mest sauer, men også noen geiter.

Det første kortet er utgitt av Prospect as, best. nr. 19136, foto: A. Aasheim. "Geiter på Vestlandet", jenta ser litt skeptisk ut til geiteflokken som kommer løpende gjennom grinda.


Dette kortet er nok litt eldre og utrolig sjarmerende synes jeg! Utgitt på Grako Kortforlag A/S i Oslo. Foto: Giovanni Trimboli. 200/30. "Norway. Hardanger."


Begge kortene er ubrukte og dermed vanskelige å tidfeste, men det nederste er jo en god del eldre enn det øverste, det er det ingen tvil om.

mandag 16. september 2013

Nesten komplett serie!

Siden sist har jeg fått tak i nesten alle kortene denne serien av George Schumann:







Jeg mangler bare 1-årsdagen! Såvidt jeg vet har han tegnet bare opp til 7, jeg har ikke sett noen høyere i alle fall og hun jeg kjøpte disse av har heller ikke sett det. Men om noen vet med sikkerhet at han tegnet flere eller sitter på 1-årskortet og kan tenke seg å selge, så ta gjerne kontakt!

søndag 8. september 2013

Thorbjørn Egner

Thorbjørn Egner har jo skrevet mange bøker for barn, hvem har vel ikke lest (eller blitt lest for) Karius og Baktus (som også har gått et utall ganger som dukkefilm på tv), Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen eller Folk og røvere i Kardemommeby?

Noen av illustrasjonene finnes også som postkort og disse tre har jeg nylig fått tak i:




Thorbjørn Egner tegnet selv og jeg har i alle fall hørt at han var veldig streng på illustrasjonene til bøkene og historiene sine. Jeg hadde leseverket hans fra 2. - 6. klasse på barneskolen også, de het rett og slett Thorbjørn Egners lesebøker. Det var ikke bare tekster fra hans hånd i dem, han hadde med noen klassiske tekster og spesialbestilte også tekster fra andre forfattere.